Zuid-Afrika mijn prachtige geboorteland

De kracht van de natuur.

Zuid-Afrika is vooral bekend (voor mensen die er nog niet geweest zijn) als het land van goud, safari en apartheid. Ik ken het als een land van nooit vervelen,samehorigheid en vooral lange afstanden afleggen in de auto. 

Maar het aller belangrijkste wat ik mis van dit mooie land is de pure kracht van de natuur. 

Ik heb zelf nog niet veel gereisd naar het buitenland en is mijn vaste vakantie bestemming blijft voorlopig zuid-Afrika. 

Als ik het heb over de pure kracht van de natuur moet ik altijd denken aan avonden in het krugerpark waar je rond een kampvuur zit en het zo pikke donker is dat je de mooiste sterren hemel kunt bewonderen. Het is dan ook zo stil dat je alleen de natuur hoort geen auto's geen stadse lawaai maar de krekels en vooral de hyenas die savonds rond de kamp lopen. Dat is voor mijn zo'n mooi geluid.

Ook het weer is krachtig. Meestal is het maanden lang droog en hebben de bewoners een waterbeperking  ( ze mogen bijvoorbeeld niet hun tuin water geven of hun auto's wassen met een tuinslang )  en dan als het een maal begint te regenen, regent het soms zo hard dat als je door de regen loopt je bijna geen adem kunt halen. 97451a0c7e59a4c2d7fdfab3a9b48365_medium.dit is een foto van een paar maanden terug. 

ce768f772090592a1fff4a7443245be3_medium.Dit Is Een foto die ik zelf genomen heb in het krugerpark.. het was zo droog dat er overal karkassen lagen omdat ze gestorven zijn van uitdroging.

De goede en slechte ervaringen van mijn jeugd

Ik ben zelf in krugersdorp geboren en toen ik een jaar of 1 was besloot mijn alleenstaande moeder samen met mijn zus van 3 bij mijn grootouders te gaan wonen omdat ze veel weg was voor haar werk en niet genoeg verdiende om voor ons in haar eentje te zorgen. Mijn grootouders verhuisden toen naar het dorpje Olifantsfontein. Ze hadden een groot huis gekocht met een enorme tuin en een zwembad. De schuur hadden ze omgebouwd in een tweede woning waar mijn moeder woonde. 

Hier heb ik 10 jaar gewoond.ik herinner me hoe fijn het was. We hadden alle ruimte om te spelen en als het warm was konden we lekker zwemmen. 

Rondom het huis hadden we vele soorten fruitbomen en in de perzik seizoen hadden we kratten vol met de meest smaakvolle perziken van ons eigen boom. 

School was ook heel anders dan in Nederland er heerste gezag en discipline. Ik ben ook een van de weinige in Nederland van mijn leeftijd (25) die op school nog een lijfstraf kreeg. We droegen allemaal de zelfde uniform en alles werd gecontroleerd van de lengte van je haar en nagels tot de kleur van je sokken. 

Als de leraar binnenkwam stonden we allemaal op en gingen pas weer zitten als hij zat. Er werd bijna niet gepraat in de lokaal en als dat wel zo was dan moest je in de rij gaan staan om met een houten liniaal een harde tik op je vingers te krijgen. Aan de ene kant gaat dit natuurlijk heel ver maar aan de andere kant kan ik niet zeggen dat ik het als vervelend ervaarde. Ik vond zelfs dat de rust wat daardoor gecreëerd werd erg prettig was. Dit was voor mij echt schokkend toen ik verhuisde naar Nederland en in groep 7 zag hoe het er aan toe ging....

De beslissing van mijn moeder om naar Nederland te verhuizen brengt me naar de slechte ervaringen. Wij woonden in een dropje die omsingeld was door squatter camps zoals wij dat noemde. Een soort sloppewijk. Het leek wel of ze boodschappen gingen doen in ons huis. Er werd bijna ieder avond ingebroken. Het maakte hun niet uit dat we een 2 meter hoge hek hadden met stroomdraad en 3 Rottweiler ze kwamen er nog over heen en de honden werden dood gewoon vergiftigd met vlees waar ze rattengif aan hadden toegevoegd. Ieder keer als er een nieuwe soort beveiliging op de markt kwam .hadden ze de week erna al bedacht hoe ze dat konden omzeilen. Het ergste wat ik mee hebt gemaakt was dat mijn oma met een vriendin weg was geweest en toen haar vriendin haar weer thuis afzetten 3 mannen op hun stond te wachten waarvan eentje een pistool had. Als je bij ons aan kwam rijden hadden we een groot ijzer hek die open ging als er iemand in huis een knopje in drukte ... mijn opa en ik hoorde eerst niet dat ze voor de hek stonden to dat mijn oma weigerde de auto uit te stappen en constand op de toetter van de auto drukte. Uiteindelijk schrokken ze ervan dat mijn oma niet eruit wou en ik denk dat komt omdat het een nep pistool was ( ik weet het niet zeker) ze stalen toen alleen de portemonnee en de sieraden van mijn oma en haar vriendin en rennen toen weg.  Ondertussen is mijn oma verhuisd naar een veiliger buurt en ze woont er heerlijk zegt ze.6cd20acc98bc34e0d94ac10b6b9787a4_medium.dit was waar mijn oma en haar vriendin overvallen werd. Dit was voor dat wij schrikdraad installeerde.

Echte aanraders als je op vakantie naar zuid Afrika ga.

Als wij op vakantie gaan verblijven wij meestal in Centurion dat ligt bij pretoria. Wij vinden dit een veilige stad en hebben nog nooit rottigheid mee gemaakt. Zelfs dat ik toen ik 18 was en weer een jaar bij mijn oma ging wonen heb ik alleen maar genoten. Ik werkte achter de bar in een kroeg dicht bij centurion mall en liep zelfs savonds laat terug naar huis ( omdat ik toen nog geen auto had) het was ongeveer 10 km maar goed te doen. Ik heb me geen een keer onveilig gevoeld meer een samehorigheid. Er liepen heel veel mensen van en naar hun werk en er was altijd wel een groepje met wie ik mee kon lopen dat waren voornamelijk zwarte mensen en ik heb geen een keer gevoeld alsof ik niet welkom was als blanke. 

Ook standaard zijn de geweldige botanische tuinen die op ons planning in witpoort zit een prachtig mooie waar wij vorig vakantie heen gingen hier kan je zelfs een berg beklimmen als je zelf helemaal niks van bergklimmen afweet . Want er is een ruwe trap geslagen uit steen die tot helemaal naar de top van een prachtige Berg met waterval gaat. Dit is echt kicken.

038533b0a4cbd8279d183ec1be6768aa_medium.

4d8afeb8c32b4a4fb4cc358636285adb_medium.

 

9e73a8d9b647b1f0fe7a19a3f1a778e5_medium.

 

02c34d086157566825df43f9f54c411b_medium.

Ook op het lijstje van niet te missen staat zoals ik in het begin verteld heb de krugerpark. Wel adviseer ik om ruim van te voren een plekje te boeken omdat ze graag de rust voor de dieren willen bewaren en een limiet stellen aan de aantal bezoekers.

Er zijn 3 mogelijkheden in de krugerpark en dat is in een tent of caravan of in een bungalow of in een Safari tent wat een grote permanente tent is met 2 persoonsbed of 2 enkelbedden en van beide kanten erg gunstig is zo kan je genieten van het gevoel om echt te kamperen met de luxe van een huisje als ik me goed herinner heb je ook een klein koelkastje.

Wij hebben vorig vakantie besloten in een huisje te verblijven omdat mijn zoontje van 6 maanden mee was. b761764a4e53e24b8dedd674209bd4be_medium.

 

f001342d76e912ae5e51d7a14af83db7_medium.

Wij zorgen altijd dat zodra de hekken van de park open gaan wij in de auto zitten om op safari te gaan zo heb je de meeste kans om het grote wild te zien de echt Big 5 Leeuw,Buffel,olifant,neushoorn en luipaard. 

Veel mensen denken dat als je in de krugerpark ben je ze sowieso tegen kom en zijn teleur gesteld als ze heel lang moeten zoeken en naar huis gaan zonder dat ze,ze gezien hebben. Maar dit vind ik juist het mooie ervan het is geen dierentuin maar echt natuur dieren gaan en staan waar ze willen en als je er eentje tegen kom heb je geluk. 48cdfb078e37194cde39ef6055b4a933_medium.

Next op het lijstje is kaapstad! Met mooie vissersstad. Hier heb je zo veel wat je kunt doen mijn favoriete was zeker weten Tafelberg bezoeken en het mooie strand van Houtbaai.

55ce63d96b23ad8d58df75be92ac0491_medium.

Ik weet niet goed hoe ik mijn artikel moet beëindigen omdat ik nooit uitgepraat raak over dit prachtige en krachtige land!

Dus ik zeg alleen dit is echt een must als vakantie land!

189

11 Comments

Taniawessels

Thursday, April 4, 2019 Reply

Ik miste de regels van mijn school in Afrika enorm ik viel zowat van mijn stoel toen een leerling de leraar uitschold! Maar ik moet zeggen de algemene opvoeding in Afrika is heel anders.. als iemand anders ouder was dan sprak je die gene niet tegen je had respect maar hier vind je dat nog weinig terug ... tuurlijk er zijn ook veel beleefde kinderen maar toch overheerst het eerste .

Candice

Thursday, April 4, 2019 Reply

School mag hier strenger, maar niet met die regels. Dat is niks. Ben echt blij dat ik nooit heb meegemaakt dat we hetzelfde moesten dragen en op haarlengte en zo werd gecontroleerd. Sokken heb ik sowieso altijd al een afkeer van gehad. Maar meer discipline dat mag zeker,

Leonardo

Thursday, April 4, 2019 Reply

Mooie eerste foto van die supercel. En wat dat schoolsijsteem betreft: was dat in Nederland ook nog maar zo...

Candice

Thursday, April 4, 2019 Reply

Ah geweldig.

Taniawessels

Thursday, April 4, 2019 Reply

Ja dat is zo boven de Bloukransrivier is een brug gebouwd en je springt dan een diepte van 216 meter in ! Je moet dus een echte waaghals zijn ik heb over deze brug gelopen tijdens ons reis naar kaapstad maar er vanaf springen laat ik toch liever aan een ander over haha

Candice

Thursday, April 4, 2019 Reply

Ik ben er nooit geweest en zal er nooit komen, maar wat ik ervan weet is dat het een mooi land is en dat het een hele hoge bungeejump plek schijnt te hebben .... en dat is pas echt kicken. Wilde dieren tegenkomen ... dan moet je inderdaad gewoon geluk hebben.

Taniawessels

Thursday, April 4, 2019 Reply

Het is ook een geweldig vakantie land maar om eerlijk te zijn... werk vinden in dit land is echt zo moeilijk. Ze hebben namelijk de B.E.E regeling namelijk Black Economic Empowerment dat bedoelde is dat de voorheen achtergestelde bevolking meer te betrekken in het economisch proces.. maar hierdoor is het voor een blanke bijna onmogelijk om werk te vinden.

Nescio_

Thursday, April 4, 2019 Reply

Lijkt me inderdaad een prachtig vakantieland, maar ook een prima land om er te wonen. Ooit een terugkeer naar Zuid Afrika overwogen? Ik woon op Bali en zou voor geen goud meer terug willen naar Nederland.

Rob

Thursday, April 4, 2019 Reply

Machtig mooi land

Oxalis

Thursday, April 4, 2019 Reply

Mooi artikel!

Rabbit-green

Thursday, April 4, 2019 Reply

mooi verhaal en mooie plaatjes.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website