Voorbereiding reis naar Vietnam

Een goede voorbereiding: de sleutel tot een onvergetelijke reis naar Vietnam

Als je naar Vietnam wil reizen, is het helemaal niet erg als je nog niet zoveel reiservaring hebt. Wel is het verstandig om van tevoren te checken of er nog zaken zijn waar je rekening mee moet houden, zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Vaccinaties

Voor reizen naar Vietnam wordt bijvoorbeeld aangeraden om je in te enten tegen DTP en Hepatitis A. Neem voor de beste voorbereiding met betrekking tot je gezondheid, contact op met je huisarts, een GGD of travel clinic. Het kan zijn dat er voor jou persoonlijk een bepaald advies gegeven wordt. Ook worden er belangrijke dingen om rekening mee te houden, besproken tijdens een bezoek aan je huisarts, een GGD of travel clinic, zoals het feit dat je niet zomaar water uit de kraan kunt drinken en dus het beste tijdens uw verblijf in Vietnam enkel water uit een verzegelde fles kunt drinken, maar dat ijsklontjes wel veilig zijn.

Visum Vietnam

Verder is het verplicht om een visum aan te vragen als je naar Vietnam wil reizen. Zonder visum Vietnam kom je het land niet in. Er bestaat een grote kans dat je het visum online kunt aanvragen. Dit gaat een stuk makkelijker en sneller dan wanneer je de aanvraag bij het consulaat moet indienen. Er zijn een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen van een online visum. Allereerst dien je over een geldig paspoort te beschikken. Als je paspoort eerder dan 2 maanden na aankomst in Vietnam verloopt, dien je eerst een nieuw paspoort aan te vragen vóórdat je aan de visumaanvraag begint. Voor het invullen van het aanvraagformulier dien je al minimaal één overnachtingsadres te hebben geboekt; dit adres moet je namelijk invullen als bewijs dat je daadwerkelijk in Vietnam verblijft. Ook moet je al weten via welke stad je Vietnam in- en uitreist. De vliegreis zelf hoef je overigens nog niet geboekt te hebben. Als je aan alle voorwaarden voldoet kun je starten met het aanvragen van het online visum. Zorg ervoor dat je het visum uiteindelijk geprint, dus op papier, op reis meeneemt in je handbagage; je ontvangt het online visum in je mailbox.

Andere tips

Naast belangrijke reistips zijn er ook een heleboel leuke reistips over Vietnam te geven:
Houd je van koffie, dan is Ho Chi Minhstad, de grootste stad in Vietnam, een typisch moderne Oosterse stad die je niet mag overslaan. Er zijn genoeg leuke koffietentjes te vinden. In Vietnamese straattaal is koffie overigens Ca phe da. En als je toch in Ho Chi Minhstad bent, is het wellicht ook interessant om een bezoek te brengen aan het War Remnants Museum. Hier kun je ontdekken hoe het leven in Vietnam was tijdens de twintig jaar durende Vietnamoorlog.

Met meer dan 90 miljoen inwoners behoort Vietnam tot de landen met de meeste inwoners ter wereld. De landbouw is er de belangrijkste sector, waarin tevens de meeste inwoners werkzaam zijn. Ook is Vietnam heel gastvrij en warm in de omgang met toeristen, waardoor je je al snel thuis zult voelen. Wat je ook al snel zal opvallen, is dat het meeste verkeer uit brommers bestaat.

Een bezoek aan Mekong Delta zal je voor altijd bijblijven vanwege de bijzondere waterwegen. Vietnam ontwikkelt heel snel, maar in deze Delta leven de inwoners nog net zoals er honderden jaren geleden ook geleefd werd. Het is een absolute aanrader om zelf door de Delta te fietsen. Heb je meer zin in avontuur, maak dan een trektocht, of ga bergbeklimmen. Sapa en Mai Chau zijn voor beide ideale bestemmingen. De Fansipan berg in Sapa is de hoogste berg in Vietnam, Laos en Cambodja: maarliefst 3143 meter hoog. Deze berg moet je overigens niet onderschatten: zelfs ervaren bergbeklimmers gaat het niet gemakkelijk af. In Halong Bay kun je ook heel mooi kayakken en Mui Ne staat bekend om haar goede kite- en windsurfspots. Om een meer authentieke Vietnam ervaring op te doen kun je overigens beter rondkijken in de dorpjes vlakbij Sapa. Deze dorpjes worden een stuk minder druk bezocht dan Sapa zelf en toch kun je er een goede indruk krijgen van de vergelijkbare sfeer in Sapa.

Als je tussendoor behoefte hebt om even lekker te ontspannen, kun je in verschillende wellness salons in Pham Ngu Lao terecht voor een pedicure, manicure, spa, en nog veel meer. Dit kan bij de meeste salons zelfs nog tot in de late avonduurtjes.

Vervoer

Over vervoer in Vietnam hoef je je overigens geen zorgen te maken: of je nu met de auto, bus of trein reist, het is niet duur en heel toegankelijk. Als je van avontuur houdt kun je er zelfs voor kiezen om achterop te zitten bij een easy rider, een motorrijder die je de hele dag meeneemt naar allerlei leuke plaatsen in Vietnam. Voor één dag achterop de motor betaal je omgerekend ongeveer €55. Vliegen binnen Vietnam is niet heel goedkoop, maar als je tijdens de voorbereidingen van je reis al tickets boekt om in Vietnam van stad naar stad te vliegen, ben je wellicht wel een stuk goedkoper uit.

Verder zijn er in Vietnam ook allerlei gekke vervoersmiddelen die Vietnamese inwoners inzetten om toeristen mee van de ene naar de andere plek te vervoeren. Tegen een leuke fooi is het altijd interessant om iets nieuws te proberen, zeker als je anderen daar een plezier mee doet, toch?

 

 

 

 

 

 


 

 

246

1 Comments

Willemijntje

Thursday, April 4, 2019 Reply

Had het leuk gevonden om wat foto's van die onvergetelijke reis te zien. Ben wel in de buurt geweest, maar Vietnam heb ik nog nooit bezocht. Water uit de kraan wordt sterk afgeraden maar ijsblokjes kunnen wel? Heb in die regio altijd beiden links laten liggen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website