Tien dingen om te doen in en om Hoedspruit, Zuid-Afrika.

Hoedspruit is een plaatsje in Zuid-Afrika in de Limpopo provincie en ligt vlak bij het wereldberoemde Krugerpark. Gelegen tussen de Phalaborwa ingang en Orpen ingang is deze plaats uitermate geschikt voor een bezoek aan dit wildpark. Er zijn echter nog veel andere toeristische attracties in deze omgeving.


Dit gebied in Zuid-Afrika is vooral bekend om het Krugerpark en de omliggende privé reservaten. Toch is er in en om Hoedspruit nog veel meer te zien en te doen dan alleen safari. Hier tien dingen die je kunt gaan zien of doen.
 

Opvangcentra voor dieren

6eb30c7ad3f8c36921a802b196b9ad49_medium.
Bezoek bijvoorbeeld het Moholoholo rehabilitatiecentrum voor dieren. Hier worden gewonde dieren en weesjes opgevangen en, indien mogelijk, later weer terug gezet in de natuur. Dit project probeert ook de lokale bevolking te doordringen van het belang van natuurbewaring. Verder is er het Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC), ook wel bekent als het Cheeta Project. Er wordt hier gefokt met de bedreigde cheeta’s en daarnaast heeft het centrum andere bedreigde diersoorten zoals wilde honden en ground hornbills.
 

Blyde Canyon


Bekijk de Blyde Canyon met zijn prachtige watervallen en uitkijkpunten. Deze derde grootste canyon ter wereld is de enige van de drie die begroeid is. De panoramaroute voert je langs alle mooie plekjes. Je kunt ook een boottocht op de Blyde dam maken. De dam ligt in een schitterend natuurgebied en je kunt er onder andere nijlpaarden, krokodillen en watervogels zien. Je hebt een ander zicht op de canyon en er is een zeldzame tufa-waterval.
3 rondavels

Andere dieren

d88612339b8cc2fb907854ae1d3868bd_medium.
Bezoek Jessica de Hippo. Dit wereldberoemde nijlpaard is grootgebracht door mensen en laat zich graag voeren en aaien.
 
Verder is er een reptielenpark voor een kijkje in de wereld van slangen, schildpadden en kameleons.
 

 

 

Nijverheid85c0ebec86a4c770168da9e80e2b4024_medium.


Neem eens een kijkje bij de zijdefarm, waar van (geïmporteerde) poppen zijde wordt gemaakt of leer meer over de heerlijke likeur Amarula bij de Amarula fabriek, natuurlijk kun je er ook proeven…
 

Actief


Voor de avontuurlijke of actieve reizigers zijn er allerlei activiteiten zoals wandelen, hiking, kloofing, abseilen, raften, tubing of quadbiking. Of bezoek de Mariepskop, de hoogste berg in deze regio en wandel in dit prachtige natuurgebied met veel vogels.

Genoeg te zien en te doen dus zelfs zonder de vele safari mogelijkheden. Deze activiteiten zijn prima doen vanuit de vele lodges en guesthouses rondom Hoedspruit en in de privé reservaten rondom dit gezellige stadje.
 
71

5 Comments

Yneke

Thursday, August 1, 2019 Reply

Had nog nooit van dit plaatsje gehoord. Mooie Info

ZiaRia

Thursday, August 1, 2019 Reply

Hoedspruit heb ik wel eens over gelezen in verband met het tamme nijlpaard (ik geloof een artikel van Asmay), maar ik kende niet al die andere uitjes. Zeer de moeite waard tijdens een vakantie in Zuid-Afrika.

Mereltje

Thursday, August 1, 2019 Reply

Mooie omgeving daar en heel veel leuke uitjes ;-)

Willemijntje

Thursday, August 1, 2019 Reply

Goed om ook onder de aandacht te brengen, dat Zuid-Afrika meer heeft dan safari's. Die Canyon is werkelijk adembenemend.

Leonardo

Thursday, August 1, 2019 Reply

Het is alleen wat te ver weg om zondags met mijn honden te gaan wandelen...

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website