Starbucks ( een Amerikaanse koffieketen ) op curaçao.

a0279191138ae99117819cf494ff1623.jpg

Starbucks is in 1971 – met één winkeltje in de oude Pike Place Market in Seattle- begonnen met de verkoop van koffie. Deze koffie werd gezet van vers gebrande hele koffiebonen die geselecteerd werden door Starbucks en gekocht werden in diverse landen over heel de wereld. De naam Starbucks is gerelateerd en  geïnspireerd door Moby Dick  en doet denken aan de romantiek van de zee en de zeevaarders traditie van de eerste koffiehandelaren.

In 1981 kwam Howard Schultz bij Starbucks werken. Howard was namelijk een enorme liefhebber van Starbucks koffie. In 1983 ging Howard Schultz naar Italië waar hij diverse koffiebars bezocht en onder de indruk raakte van deze Italiaanse koffie en hun koffiehuizen. Deze koffiehuizen gaven de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en bracht saamhorigheid. Dit idee van saamhorigheid nam Howard Schultz mee terug naar de Verenigde Staten. Howard Schultz nam zijn ontslag bij Starbucks en begon zijn eigen koffiehuis maar in 1987 besloot Howard (met hulp van plaatselijke investeerders) om Starbucks te kopen.

Vanaf dat moment was de visie van Starbucks : een bedrijf dat niet alleen draaide om koffie en de rijke traditie daarvan, maar ook om het gevoel van saamhorigheid.

Inmiddels heeft Starbucks 15.000 vestigingen in 50 landen en is het de grootste koffiebrander en verkoper van koffiespecialiteiten in de wereld.

Bij starbucks kun je terecht voor :

Espressokoffie : Caffè Americano, Caffè Latte, Caffè Mocha, Cappuccino, Caramel Macchiato, Espresso, Espresso Con Panna, Espresso Macchiato, Latte met smaakje, Iced Caffè Americano, Iced Caffè Latte, Iced Caffè Mocha, Iced Caramel Macchiato, Iced Latte met smaakje, Iced Skinny Latte met smaakje, Skinny Latte met smaakje

e925d697835190c1fe95bb01af1e8e43.jpg

Filterkoffie : Caffè Misto, Iced Coffee met melk, Pike Place Roast

Chocoladedranken : Hot Chocolate Classic, Starbucks Signature Hot Chocolate, White Hot Chocolate

Thee : Chai Tea, Chamomile, Mint Blend, Spearmint Green Tea, Chai Tea Latte, China Green Tips, Earl Grey, Hibiscus Blend, Vanilla Rooibos

En overheerlijke gerechten zoals : diverse broodjes, cake enz.

bccd6a660bfc64104445dcab6fdc6ae5.jpg

Starbucks op Curacao.

Sinds 8 december 2011 is er ook een vestiging van Starbucks op Curaçao. Deze Starbucks kun je vinden bij de Renaissance Mall en is van zondag tot en met donderdag open vanaf 07.00 uur tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur.

Je kunt bij deze vestiging van Starbucks zowel binnen ( in de airco ) als buiten (op het terras) zitten om je koffie en eventueel iets lekkers te nuttigen. Ben je met de auto dan is parkeren geen probleem want even iets verderop kun je de auto in de parkeergarage zetten. Deze parkeergarage is gratis. Daarnaast beschikt Starbucks Curaçao over gratis Wi-Fi die uitstekend werkt. Dat is tenminste mijn ervaring. Ik ga dan ook regelmatig een overheerlijke kop koffie drinken bij deze Starbucks. En niet alleen de koffie is erg lekker ook de koffiebroodjes zijn vers en lekker warm. Zeker een aanrader!

RinaJansen Januari 2014. 

72

0 Comments

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website