Landhuis Ascencion te Curaçao.

b136a0798a00f0f516ef53879f001fa2_medium.

Op het eiland Curaçao staan diverse landhuizen uit het verleden die je met of zonder begeleiding kunt bezichtigen. Het Landhuis Ascencion is één van deze plantagehuizen. Ascencion is gebouwd in het jaar 1672 en is in 1965 overgenomen door de Koninklijke Marine. De Koninklijke Marine gebruikt landhuis Ascencion als vormingscentrum. Landhuis Ascencion is helemaal  gerestaureerd en schitterend gemeubileerd.

b26e1cee1eeba2c80685c661d65dc70d_medium.

Waar kun je Landhuis Ascencion vinden?

Ascencion ligt op een heuvel (met een geweldig uitzicht) in Westpunt net vóór het dorpje Barber. Landhuis Ascencion heeft iedere eerste zondag van de maand open huis en op iedere donderdag van de week is er om 9.00 uur een rondleiding zodat je onder begeleiding een kijkje kunt nemen in en om het landhuis. Tijdens de rondleiding op donderdag wordt de legende van het slavengraf verteld en de geheime bergplaats van de Sjon onthuld. Deze rondleiding duurt ongeveer 75 minuten en kost Nafl. 10,- per persoon inclusief Koffie, cake en limonade bij aankomst. Wil je meedoen aan de rondleiding op donderdag dan moet je wel even reserveren ( zie adres onderaan deze review ).

bc8cbe0a996d3266e015bc6ebb5fb8c1_medium.

Daarnaast worden er in het weekeind erg vaak natuurwandelingen en excursies georganiseerd door Landhuis Ascencion zodat je wat meer te weten kunt komen over de flora en fauna en de geschiedenis van Curaçao.

In de loop der jaren is men steeds meer gebruik gaan maken van het Landhuis Ascencion. Zo vinden er regelmatig studiedagen, groepsvorming, trainingen en teambuildingdagen plaats in het landhuis.

Aan de zijkant van het landhuis vind je de kapel die gebruikt wordt voor kerkelijke sacramenten, doopfeesten en trouwerijen. Je kunt er dan ook meteen een feest geven ( in de tuin en het  huis). En als je wil kun je er met je gasten blijven slapen want het Landhuis Ascencion heeft op de zolder bedden staan die plaats bieden aan 24 personen. De auto’s kun je parkeren op de afsluitbare parkeerplaats en het eten mag/kun je bereiden in de mooi ingericht keuken van het landhuis.

6dd4b3065b71858387c068822c733455_medium.

Wat kun je verwachten tijdens het open huis?

Zoals ik hierboven al vermelde heeft Landhuis Ascencion iedere 1e zondag van de maand open huis. Je kunt dan vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur het landhuis bezichtigen en genieten van allerlei leuke activiteiten die gehouden worden in en rond het landhuis.

Als je daar behoefte aan hebt kun je om 10.00 uur beginnen met een oecumenische kerkdienst in de kapel die begeleidt wordt door de dominee of aalmoezenier van Marine basis Parera.  Vanaf  11:00 uur vind er een rondleiding plaats door het landhuis onder begeleiding van een gids.

Vervolgens kun je genieten van een erg leuke markt waar je allerlei mooie spullen kunt vinden die gemaakt zijn door lokale kunstenaars en hobbyisten. Ben je dol op lezen dan moet je beslist naar deze markt want er zijn ook volop boeken verkrijgbaar.

Ben je moe van het bezoeken van de markt en alle indrukken neem dan plaats in de mooie tuin waar je kunt genieten van Livemuziek (lokale muziekband) en een hapje en drankje. Voordat je huiswaarts gaat kun je tegen een erg schappelijk prijs genieten van een BBQ maaltijd.

Het bezoeken van Landhuis Ascencion tijdens het open huis is gratis en je hoeft niet te reserveren.

9868f91abee55266e45459e4368ea104_medium.

Via onderstaande link kun je even genieten van de lokale band.

https://www.youtube.com/watch?v=CdmxUNyWevk

Landhuis Ascencion is in handen van een stichting (Stichting Vormingscentrum Landhuis Ascencion).

fe0c76b7ccf5180cc65865b5c0e4a3f6_medium.

Deze stichting heeft als doel :

1: om via vormingswerk het welzijn van de in de Nederlandse Antillen en Aruba gelegerde militairen en hun gezinsleden te bevorderen.

De afdeling Geestelijke verzorging van de Marine Basis Parera verzorgt de begeleiding van en het samenstellen van de programma's voor het vormingswerk ten behoeve van nieuw geplaatste militairen en hun gezinsleden en militairen die geplaatst zijn op de basis. De doelstelling van het vormingswerk is het uitgezonden personeel kennis te laten maken met elkaar en met de cultuur en natuur van het eiland. Tijdens de zogenaamde introductiedagen wordt, onder leiding van een gastspreker, aandacht geschonken aan verkeersregels, de cultuurverschillen tussen Nederlanders en de lokale bevolking en vele andere onderwerpen. Deze informatie is een goede richtlijn hoe men zich in het dagelijkse leven het beste kan opstellen en gedragen op het eiland waar men gedurende het verblijf te gast is.

2: het landhuis als cultureel erfgoed te behouden en het mogelijk maken van het bezoeken van het landhuis voor de lokale bevolking en toeristen.

Het adres van Landhuis Ascencion is :

Banda abou, Curaçao. Telefoon/Fax: Tel: +599 98641950                                                   E-Mail:info@landhuisascencion-curacao.com

a233a09407fb9c35a72e7c18561b83d7_medium.

Landhuis Ascencion ligt bij ons om de hoek dus je zult wel begrijpen dat wij iedere 1e zondag van de maand een bezoek brengen aan dit mooie landhuis. Even genieten van de prachtige muziek, het geweldige uitzicht en de gezellige markt. Je kunt er een praatje maken met de lokale bevolking, toeristen, kunstenaars enz. Kortom de uren vliegen voorbij omdat er ontzettend veel te doen is. Als afsluiting lunchen wij op Landhuis Ascencion. Genieten van een overheerlijke BBQ maaltijd.

Met bijgevoegde foto’s en filmpje wil ik je een beetje mee laten genieten van één van onze zondagen op Landhuis Ascencion.

Kom je een keer naar Curaçao dan mag je landhuis Ascencion niet missen.

Veel plezier.

RinaJansen Juli 2015.

78

0 Comments

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website