Koh Phi Phi Thailand

Wat maakt Koh Phi Phi de perfecte vakantiebestemming in Thailand en wat is er allemaal te doen? Lees hier meer over dit prachtige eiland! 

Koh Phi Phi Thailand

Koh Phi Phi is een eiland dat zeer uniek is vanwege zijn vorm, waarbij vooral het strandje in het midden herkenbaar is voor het eiland. Dit gedeelte is op sommige plekken nog geen tweehonderd meter breed en ziet er vooral mooi uit als het bewonderd wordt vanuit de bergen. Dit eiland biedt dus de mogelijkheid om te gaan wandelen in de bergen en om te genieten van al het rust dat het eiland te bieden heeft. Het eilandje heeft een klein winkel straatje met onder andere een supermarkt en een aantal restaurants. Elke dag wordt er heerlijke verse vis gevangen. Omdat de eilandengroep zo dun bevolkt is en vooral natuur liefhebbers naar dit eiland gaan, blijft het ecosysteem uitstekend in stand en bevat het veel ongerept natuur. Er zijn verschillende vogel-soorten die rondom deze eilanden rond vliegen, zoals de zee arend, stormvogels en zelfs meerdere tropische vogels.

Locatie & bereikbaarheid

Het eiland Koh Phi Phi Don is onderdeel van de Krabi provincie (niet te verwarren met het eiland Krabi) en bevindt zich in het zuiden van Thailand. Koh Phi Phi is goed bereikbaar met de boot via Phuket of via het eiland Krabi. Deze bootreis duurd meestal maximaal 2 à 3 uur, waarbij het tijdens de reis mogelijk is om af en toe een dolfijn of merlijn te spotten dat het water uit springt. Met behulp van een "Longboat" is er de mogelijkheid om binnen 15 à 25 minuten tussen de verschillende Phi Phi eilandjes te varen. Deze boten met gastvrije gidsen staan op meerdere locaties rondom het strand van Koh Phi Phi Don om u met het vervoer hulp te bieden. Er zijn meerdere hotels en resorts op dit eiland. Ten opzichte van tien jaar geleden zijn de prijzen flink gestegen, maar is er wel een uitgebreide luxe ervoor in de plaats gekomen van zwembaden tot aan luxe barretjes met een uitzicht op zee.

 

Koh Phi Phi Lee

Niet ver van Koh Phi Phi Don, op slechts ~20 minuten varen, ligt Koh Phi Phi Lee, een onbewoond eilandje met een baai waar rustig gesnorkeld kan worden. Vooral het snorkelen is een aanrader vanwege het feit dat er een hoog diversiteit is van verschillende vissoorten en koraal. De vele kleuren die onder water te zien zijn laten een wereld zien dat even mooi is als boven water. Samen met "Bamboo island", een ander eilandje dat in de buurt ligt bij Phi Phi Don, is het een bekend maar tegelijk rustige locatie dat daardoor zeer uniek is. Het is mogelijk om met een long boat en een gids een middag mee te gaan varen vanaf het hoofd eiland naar dit klein eilandje. Vergeet niet zelf eten, drinken en eventueel uw eigen snorkelspullen / handdoek mee te nemen.

 

52

0 Comments

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website