Grand Circle Usa, natuurgebied

Het Grand Circle gebied ligt in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het gebied omvat de vijf staten  Arizona, New Mexico, Colorado, Utah en Nevada. In het gebied liggen veel nationale parken en natuurmonumenten zoals: de Grand Canyon, Colorado River, Monument Valley, Grand Staircase - Escalante en de Nationale Parken Bryce en Zion. Alleen al het Grand Canyon National Park is een gebied van nagenoeg ongerepte wildernis van ruim 4900 vierkante kilometer.

Grand Circle Amerika

Het Grand Circle gebied trekt circa vijf miljoen bezoekers per jaar. Een geliefd uitzichtpunt is het schilderachtige South Rim. Wandelroutes in de South Rim zijn de Rim Trail en de Bright Angel Trail. De North Rim trekt minder bezoekers en is alleen in de zomermaanden open. In de winter is het North Rim gebied, vanwege sneeuwval, nagenoeg niet bereikbaar. Wandelroutes in het gebied zijn: Bright Angel Point Trail, Angel’s Window,  Walhalla Overlook, Uncle Jim Trail en de Noord-Kaibab Trail.

0bde6b110bc06205795901cc70230970.jpg

Nationaal Park Zion

De plek Zion is ontdekt door Mormoonse pioniers die de plaats een Bijbelse naam gaven. Als Nationaal Park is het gebied een paar keer uitgebreid en het park heeft nu een oppervlakte van circa 600 kilometer.  Het is het eerste park van Utah die de beschermde status Nationaal Park kreeg. Het park bestaat uit zandkliffen, bogen en golven gevormd door wind en water. Er is een enorme flora en fauna diversiteit in het gebied, vogels die er voorkomen zijn onder andere valken, Mexicaanse gevlekte uilen en de Californische condor. Wandelroutes zijn de Emerald, de Watchmen en Angel's Landing.

Nationaal Park Bryce Canyon

In het Grand Circle gebied ligt ook het Nationale Park Bryce Canyon. In de Bryce Canyon is een opmerkelijk verschijnsel wat ze een aardpiramide of een hoodoos noemen. Deze aardpiramiden zijn gestreepte lagen van roze en grijze kalksteen. Door het jarenlange bevriezen en ontdooien van het water in de rotsen brokkelt de zachte steen langzaam af totdat de harde steen overblijft in een spits of piramidevorm. Wandelroutes in het gebied zijn de Rim Trail, Queen's Garden Trail, Navajo loop Trail, Peekaboo loop Trail en de Fairyland loop Trail.


Monument Valley Navajo Tribal Park

Het Monument Valley Navajo Tribal Park ligt in een Navajo Reservaat. In het park ligt de Monument Valley gelegen op een deel van het Colorado Plateau. Het gebied omvat unieke rotsformaties. Het is een bekend gebied van filmopnames van het “wilde westen” voor bijvoorbeeld films met Clint Eastwood of John Wayne en een populair vakantiegebied voor de kenners.

 
Amangiri resort


Centraal in het Grand Circle gebied ligt een bijzonder vakantieverblijf, het Amangiri resort. Het resort ligt verscholen in een beschermde vallei met een prachtig uitzicht over de kleurrijke, gelaagde rotsen naar de Grand Staircase - Escalante National Monument. Het resort ligt op 25 minuten rijden van het dichtstbijzijnde stadje Page in Arizona en op 15-minuten rijden van Lake Powell. Amangiri zou “vreedzame berg” betekenen.


Wat dit vakantieverblijf zo bijzonder maakt is de architectuur van het complex. Adrian Zecha is de bedenker van de Amanresorts. De Amanresorts worden door menigeen beschouwd als de top van de wereld met een verbluffend design, uitmuntende service en een serene sfeer. Voor het Amangiri resort werden drie architecten aangesteld: Wendell Burnette, Rick Joy en Marwan Al-Sayed. De opdracht was: bouw een complex volledig in sfeer van de omgeving maar met alle denkbare comfort.

De architectuur gaat inderdaad op in de omgeving, het lage complex ligt verscholen tussen de rosten. De muren hebben de kleur van de omgeving en lijken bijna op te gaan in de rotsen. Binnen en buiten is alles uitgevoerd in “woestijnstijl”. Vanuit de slaapkamer stap je zo het landschap in.

 

Het zwembad is als een oase in de woestijn gebouwd. Er is geen overbodige decoratie, alleen nabootsing of invoeging in de natuur. Het geheel doet aan als back-to-basic. De Spa behandelingen in het complex zijn gebaseerd op de Navajo cultuur en dienen om schoonheid, harmonie, balans en gezondheid te herstellen. Een verblijf in Amangiri is niet back-to-basic, de prijzen zijn vanaf 1.050 USA dollar per nacht.

copyright foto’s :  hotel  Amangiri resort

104

0 Comments

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website