Aruba´s Natuurlijke Schoonheid

Aruba´s natuurlijke schoonheid

Aruba is een eiland ten noorden van Venezuela. Het werd een aparte entiteit binnen het Koninkrijk der Nederlanden in 1986. Het Koninkrijk Nederland bestaat uit Aruba en vijf ander eilanden, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius en Sint Maarten.

Aruba ligt in het Caribische gebied, een weelderig tropisch eiland en het klimaat is er warm en woestijnachtig. In plaats van palmbomen zie jij er veel cactussen.

Hoewel Aruba droog en woestijnachtig is,  is het een eiland van natuurlijke schoonheid. Kini Kini Transfers en Tours regelt reizen waar je prachtige vergezichten hebt op dit eiland. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je wilt zien. Je kan met de bus het eiland verkennen of ene auto huren, je kan ook een kajak tour nemen of te paard Aruba gaan verkennen.

Het Arikok National park is prachtig, daar moet je heen als je Aruba bezoekt. Het park ligt noordoostelijk van het eiland en je vindt er de meest prachtige flora en fauna. Het park heeft stranden, grotten met Arawak en Caquetio Tekeningen en schilderijen. Er is de hoogste heuvel van het eiland en ene natuurlijk zwembad, zandduinen en vulkanische lava formaties.

Boca Prins is een rustig strand waar in het water en sterke onderstroom heerst waardoor zwemmen er gevaarlijk wordt. Fotografen fotograferen het strand vanwege de prachtige kliffen, de duinen en de rotsformaties.

37c3771439d47d46181317674e30b0f8_1407086

Cunucu Arikok is een eeuwenoude boerderij. Bezoekers kunnen een typische Adobe krijgen gemaakt van gras en modder. Je kan door de velden gaan en de gewassen leren kennen en ook de dieren die er rondlopen.

Fontein Cave ligt in de buurt van Boca Prins. Het is ene grot van 100 meter lang die tekeningen ebvat gemaakt door de Arawak Indianen. Spaanse ontdekkingsreizigers ontdekten deze grot de thuisbasis van veel vleermuizen. Men vindt er ook graffiti van vroeger Europese kolonisten.

13a1e7fe8dbaa9b09580e7146e011ae4_1407086

Je kan een natuurlijk zwembad in, de conchi. Het natuurlijke zwembad is gemaakt in en inham tussen de rotsen. Je kan er snorkelen, zwemmen en zwemmers moeten goed oppassen voor de golven.

 

Het landschap van Aruba gaat gepaard met  Ayo rotsformaties. De rotsen tref je aan in het binnenland maar ook aan de grenzen van Oranjestad in het zuidelijke deel. Je kan er als toerist op de verharde paden lopen en de rotsformaties fotograferen. Op een helder dag maak je de mooiste foto´s rondom deze Ayo´s en vanaf het hoogste punt zou je zo maar Venezuela kunnen zien bij helder weer.

3593ce5fd42d614703b9b23417d3a6e2_1407086

Vanaf de Hooiberg heb je en fantastisch uitzicht op het landschap van Aruba. De Hooiberg is een 450 meter hoge vulkanische formatie boven de zeespiegel. Wil je de top beklimmen dan moet je 567 trappen op.

Iedereen die schoonheid van de natuur waardeert zit goed op Aruba. Je vind er mooie vergezichten, grotschilderingen, enorme rotsformaties, prachtige stranden, vogels en eeuwenoude boerderijen.

 

 

64

0 Comments

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website