907 We gaan naar Vietnam!

We hebben geboekt. We gaan naar Vietnam. Dat klinkt nou zo heel simpel, maar zo eenvoudig is dat allemaal niet. Ten eerste moet je beslissen of je ver weg wil of dichtbij. Vliegen of kamperen, tent of hotel, camping of Schiphol, caravan of scooter, want daar rijden ze allemaal op in Danang, met hele gezinnen, tot wel vijf mensen op één lullig, klein, glibberig scootertje en hárd!

Maar zo ver zijn we nog niet. We doen het nu om en om, vliegen en caravan bedoel ik en dat bevalt goed en dit jaar gaan we vliegen. Gaan dan naar Sri Lanka of toch weer naar Vietnam? Ja, je moet ergens beginnen en we hebben Wie is de Mol op Sri Lanka gezien een paar jaar geleden en vonden het prachtig, maar in 2014 zijn we in Vietnam geweest en dat was ook heerlijk. Vinz en Elsa zijn afgelopen jaar op Sri Lanka geweest en ze komen een avond kletsen en foto’s laten zien. Het is prachtig en de verhalen mooi en bijna zitten we al in Colombo, wanneer het eten ter sprake komt. Ja, elke dag curry, daar hebben we geen zin in. Het eten in Vietam is veel lekkerder en gevarieerder, elke dag vis. Bovendien vinden we het leuk om weer naar Michiel en Lien te gaan en de kleine David is ook al bijna groot, dus we moeten opschieten. Maandagavond hebben we (Lief) alles uitgezocht en gaan we (ik) boeken. Het gaat goed en we kiezen niet voor Aeroflot, maar voor Finnair, waar we toevallig de vorige keer ook mee vlogen. Nu gaan we via Hong Kong, je hebt er niks aan, maar het is toch leuk. Ik sluit af en wil betalen. Gaat zes keer fout. Dan zet ik de Mac in de kamer en gaat het gelijk goed, betere verbinding en zo. Ik boek en betaal. Alles weg. Geld weg, boeking weg, geen bevestiging, geen e-ticket, niks.

Ik hou het hoofd koel en stuur een emailtje naar SchipholTickets, die het allemaal geregeld heeft. Ondertussen gaan de doemscenario’s door mijn hoofd wanneer we door een louche Snuf en Snuitje te pakken zouden zijn genomen. Toch kamperen. We zouden toch geen geld uit geven dit jaar? Dat heb je ervan. Ik slaap licht. De volgende dag een keurige bevestiging en de tickets. Nu halen we opgelucht adem. We vliegen naar Ho-Chi-Minhstad. Michiel komt ons ophalen op de motorbike. Kan best met z’n vieren. Doen ze allemaal daar.

Ate Vegter, 10 januari 2017
www.atevegter.wordpress.com

 

97

1 Comments

Thursday, April 4, 2019 Reply

Veel plezier....

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website